Осем специални микробуса ще бъдат в услуга на хората с увреждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:36 / 18.12.2015
1134
За обслужване на хората с увреждания пристигат още модерни микробуси във Варна.

"Това е част от системните ни усилия за създаване на по-добри условия на тези хора в градската среда. Знаете, че преди няколко месеца пристигнаха 3 нови микробуса, които вече са на разположение. Те са с най-новото оборудване, с рампа, която позволява качване на количките. Върви монтажа на 39 автоматични платформи в подлезите за осигуряване на по-добра градска среда и достъпност на хората с увреждания. Вярвам, че с реализацията на проекта за интегрирания градски транспорт и автобусите ще станат по-достъпни и използваеми", коментира кметът Иван Портних.

Има телефон 0886 60 85 50, на който те дават заявка за микробус и той е на тяхно разположение. Общо микробусите за хора с увреждане ще станат 8. От техните услуги дневно се възползват поне 100 - 150 души.

"Искаме хората с увреждания реално да имат мобилност - да отидат на театър, на кино. Ползват ги освен граждани и социални институции. И ще продължим в тази посока, защото от тях имат нужна и в Дома за стари хора, и в "Йоан Златоуст". Системно се опитваме да създадем нормални условия за тези варненци", завърши кметът Иван Портних.


Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).