Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Още един от групата, разследвана за грабежа на цигари с постоянен арест
Автор: Екип Varna24.bg 12:51 / 13.05.2011Коментари (0)1015
©
Пламен Ков. от София, разследван заедно Матей Ташков, Върбан Борисов, Ангел Русев и Михаил Пешев за грабежа на 560 мастербокса цигари, задигнати от паркинг в складова база в северна промишлена зона на Варна от днес ще търпи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Варненският окръжен съд уважи искането на прокурора, който наблюдава досъдебното производство на III РУП във Варна и така 5-ти участник в крупния грабеж, извършен в първите дни на април вече е в ареста.

Днес в хода на съдебното заседание стана известно, че в процес на изясняване е участието и на други лица в престъпната схема. На 7 април тази година ударната софийска бригада сломила съпротивата на охранителя, на пазача на паркинга и на шофьора на ТИР-а, натоварен с цигарите. Мъжете разтоварили плячката и я подредили в друг товарен автомобил. В добра координация между криминалистите от София и Варна, и под надзора на Окръжна прокуратура Варна, след редица процесуално следствени действия, на 1 май бяха задържани 7 лица от столицата, повечето от които криминално проявени.

Установен е бил и товарният автомобил, с който са превозени цигарите, а в склад в столичния кв."Сухата река" били открити и иззети 558 мастербокса различни видове цигари. Матей Ташков, Върбан Борисов, Ангел Русев и Михаил Пешев бяха задържани под стража още на 3 май, а Пламен беше обявен за общо държавно издирване.

Въпреки, че 10 дни по-късно издирваният мъж сам се е отишъл в полицията, а вчера беше разпитан и пред съдия от ВОС, днес съдът остави Пламен за постоянно в ареста. Основанията за това се намират в събраните при разследването доказателства - самопризнанията, други показания, в това число и на участници в престъпното деяние, разпознаванията и др. Съвкупната им преценка обосновава предположението, че 47 годишният софиянец е част от престъпната група, извършила грабежа на цигарите, чиято стойност възлиза на повече от 1 млн лева. Престъплението е тежко по смисъла на закона, който предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода. Този аргумент пък води съда към извода, че ако е на свобода, Пламен може да се опита да избегне наказателно преследване.

Пресслужбата на съда уточнява, че във вторник, тази седмица Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Матей Ташков, Върбан Борисов, Ангел Русев и Михаил Пешев и остави без уважение жалбите им срещу ареста.
Задържаният днес Пламен Ков. може да обжалва определението на ВОС на 17 май пред въззивната апелативна инстанция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: