Още няма следа от избягалия пеликан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 30.11.2012
556
Пеликанът, който в сряда сутринта избяга от варненския зоопарк, все още не е открит. Надяваме се да се върне или някой да ни се обади, че го е прибрал, коментира управителят Иванка Стоянова.

И тя, и биологът на зоокъта Галина Василева казаха, че не е получен нито един сигнал за местонахождението на пернатото. Няма обаждане нито на служебните телефони на зоопарка, нито в РИОСВ. Последно пеликанът бил видян в близост до бившето Морско казино, оттам следите му изведнъж се изгубили.

"Нямаме представа къде може да е отишъл. Храни се със сладководна риба, а наоколо няма къде да намери. Най-вероятно се опитва да се нагоди към новия си живот", надява се Василева.

Групичката от 8 пеликана в зоопарка намаля, след като преди два дни един от пеликаните избяга, подплашен от предстоящата традиционна процедура по подрязване на крилата. Въпреки че всички служители на къта се втурнали да гонят птицата, тя успяла да им се изплъзне и буквално да потъне вдън земя.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).