Оскубаха градинка за паркинг в междусъседска война във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:39 / 14.07.2011
1045
Явно нищо не може да спре съседите на сем. Тодорови от ул. "Тодор Икономов" да превърнат градинката до блока си в паркинг. Гражданите се опитват да спасят зелената площ и дори се наложи полиция да идва, за да спре междусъседската война.

Експертите от общината обяснили на живеещите, че зеленото пространство по закон не е предназначено за паркиране и никой няма право на своеволия, разказва Дарина Тодорова от първия етаж. Въпреки това, по думите й, след няколко дни съпругът й бил нападнат от същите мераклии за паркоместа.

Вчера сутринта семейството открило, че градинката е оскубана и разкопана. Явно през нощта били отстранени дръвчета и храсти в дворното място, за да се освободи то за колите. Същия ден Тодорова сигнализирала в прокуратурата и очаква да пристигне нова работна група от общината. Страхува се и дори за живота на семейството си.

Сградата разполагала с терен за паркиране, според който на фамилия се пада по едно място. Въпросните съседи обаче имали повече автомобили и на общо събрание предизвикали решение за превръщане на зеленото пространство в открит гараж. Имали подкрепата и на домоуправителя. В колите имало газови устройства, което безпокои Тодорова, защото паркингът би се намирал на сантиметри от терасата й. Освен това всеки можел да използва превозните средства като стъпало, за да проникне в дома й. Тя многократно се обръщала към прокуратура, община, полиция, но набезите над дома й не спирали. Веднъж намерила входната си врата надрана с остър предмет, а една сутрин дръжката била увита с жица, по която по принцип протичал ток. Звънецът също бил изкъртен, както и мазилката в една от стаите заради удари с тежки предмети от горния етаж.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).