Остатъци от бараки стърчат по тротоарите около автогарата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:43 / 21.02.2011
897
Железа, циментови и теракотени плочи продължават да напомнят за съществуването на вече премахнати бараки в района на автогарата. Няма ли най-после да се разчистят и възстановят тротоарите на кръстовището на бул. "Владислав Варненчик" и ул. "Доброволци", попитаха граждани. Те алармираха, че когато се намокрят при валежи, теракотените плочи, останали от доскорошните търговски обекти, се пързалят и крият риск от инциденти за пешеходците. 

Потърсихме за коментар Иван Иванов, шеф на отдел "Контрол по търговската дейност и туризма". Той обясни, че след премахването на бараките на кръстовището предстои да бъде изградена светофарна уредба. Заради нея вероятно ще се наложи и ремонт на тротоарите, уточни още Иванов. Когато се обърнахме за повече подробности към Стоян Димитров, шеф на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване", обаче се оказа, че финансистите на общината са отложили проекта за светофар в района. Причината за промяната в решението вероятно е чисто финансова, но Димитров се ангажира да постави въпроса за останките от бараките на кметската оперативка в понеделник. Дирекция "Осигуряване и опазване на обществения ред" следи за качественото изпълнение на мероприятията по премахването на преместваемите обекти, припомни той, но така и не открихме за коментар Стойчо Бакалов, който отговаря за този ресор.

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).