Оставиха в ареста мъжa, задържан с близо 160 грама марихуана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 01.02.2010
618
Задържаният в петък, миналата седмица Илия Ат. от с.Звездица, държал в дома си близо 160 грама марихуана, от днес е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд.

Съдът се съобрази със събраните доказателства, които по безспорен начин установяват, че 51 годишният мъж е държал 159,87 грама марихуана, предназначена за продажба, а престъплението за него е при условията на опасен рецидив. Илия вече е бил осъждан от ВОС на 12 години затвор за разпространение на наркотици и преди малко повече от 3 години е бил условно предсрочно освободен. В настоящия момент той се намира в изпитателния срок на това предсрочно освобождаване. Мъжът е направил пълни самопризнания и сам е посочил мястото, където са били укрити пакетите с марихуана.

Съдът подчерта изключително високата степен на обществена опасност на деянието, както и сериозната санкция, която законът предвижда за разпространение на наркотици - от 5 до 15 години затвор и глоба. След извода, че има реална опасност ако е на свобода Илия Ат. да се опита да избегне наказателно преследване, съдът определи най-тежката мярка за процесуална принуда и му даде възможност да обжалва днешното определение пред Варненския апелативен съд на 9 февруари 2010 година, от 11,00 часа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).