Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Остеопорозата и дефицитът на витамин Д е тема на поредица беседи в страната
Автор: Екип Varna24.bg 13:34 / 22.06.2009Коментари (0)612
© Varna24.bg
Асоциация "Жени без остеопороза" организира поредица от пациентски срещи и беседи в страната на тема: „ Остепороза - рискови фактори и дефицит на Витамин Д". Бургас, Пловдив, София и Варна са първите градове, където ще се разяснят начините за профилактика чрез промяна на храненето и качеството на живот. Срещите се провеждат с любезното съдействие на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве - РИОКОЗ, като желаещите ще имат възможност да измерят състоянието на костната си плътност.

На 24 юни от 16.00 часа д-р Екатерина Господинова от Център по остеопороза-Бургас в хотел Аква (к-с «Изгрев», бул. "Демокрация") ще спре вниманието на изменяемите фактори, които могат да спрат развитието на остеопорозата, която е сред най-широко разпространените и водещи до смъртност и инвалидизация заболявания на съвременното общество. Акцентът на беседите е върху дефицита на витамин Д, който е разпространен проблем при болните от остеопороза и пречи на правилното усвояване на калция в организма. Темата е много актуална през летния сезон, когато чрез използване на различни слънцезащитни кремове и лосиони, както и увеличеният престой в затворени помещения влияят негативно върху организния синтез на витамин Д. Знае се, че той е отговорен за доставяне на важните строители на костите калций и фосфор, които спират „омекването" им, в резултат от слабата минрализация.

Д-р Господинова в лекцията си „ Остепороза - рискови фактори и дефицит на Витамин Д", ще спре вниманието на аудиторията върху болестта и рисковите фактори - изменяеми и неизменяеми, които могат да подобрят профилактиката и начина на живот на хората в напреднала възраст. Правилното хранене, двигателна активност и прием на Витамин Д могат да повлият значително върху здравословното състояние, за което ще говори специалистът.
Повече информация относно поредицата от беседи в страната ще получите на телефон 980 50 22 (вт.- четв. 14-16ч.), 0888 26 21 95, Асоциация "Жени без остеопороза".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: