Осъдиха 43-годишен варненец, подал поредица от фалшиви сигнали за бомби през март

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:08 / 24.10.2023
1000
43-годишен мъж бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение в това, че през периода от 21 до 29 март тази година във Варна, при условията на продължавано престъпление, с три отделни деяния, чрез обаждане от своя мобилен телефон към единния европейски номер за спешни повиквания 112 предал невярно повикване за тревога – за поставено взривно устройство, напомнят от Районен съд-Варна.

В два от конкретните случаи фалшивите сигналите за бомба се отнасяли за борсата в квартал "Аспарухово“, а третия сигнал бил за поставено взривно устройство в СУ "Любен Каравелов“ - гр. Варна. В резултат на предприетите тогава действия на полицията всички ученици и служители на училището били изведени от сградата и цялото училище било проверено за съмнителни предмети. Мястото на обаждането своевременно било локализирано и подсъдимият бил открит в дома си с телефона, от който е подаден неверния сигнал.

Предаването по телефон или по друг начин на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога е престъпление против реда и общественото спокойствие, наказуемо по чл. 326, ал.1 от НК.

43-годишният подсъдим е осъждан. Наложеното му с присъдата на Варненския районен съд наказание е 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).