Осъдиха бригадир за смъртта на работник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:11 / 01.11.2010
1146
Бригадир отнесе присъда за смъртта на свой работник. 47-годишният Недко Койчев от варненското село Ботево получи 1 година условно с 3 години изпитателен срок от Варненския окръжен съд за немарливо изпълнение на служебните му задължение, довело до фаталния край за Лютфи Ариф.

Койчев бил технически ръководител в "Синтес Билд" ЕООД - Варна. През октомври 2008 година Лютфи отишъл да търси работа във фирмата, като бил нает като строител. Поверена му била работата по декофриране на стълбище на новострояща се сграда на ул. "Вярност" във Варна. След като работата му била изпробвана, му било заявено, че ще го наемат на трудов договор. Койчев му дал 20 лв. за медицинско свидетелство и му казал на следващия ден да се яви. Ариф го направил, но не носел медицинското. Въпреки това му поверили отново работа без да му се даде каска, облеко и да му се направи инструктаж. Така при носене на плоскост в необезопасена зона на 4-я етаж на сградата, той залитнал и полетял надолу. Проснал се на земята и починал на място от тежка съчетана травма.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).