Осъдиха ефективно мъж за закани за убийство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:18 / 07.01.2013
742
Районният съд във Варна осъди ефективно 50-годишен мъж за отправяни към негови роднини и съседи закани с убийство, както и за хулиганство.

Заканите с убийство, възбудили основателен страх у роднините и съседите на подсъдимия Н.Базаков, са отправяни на различни конкретни дати през времето от 23 май 2010 год. до 23 юли 2012 година. 50-годишният мъж живеел в постройка с общ двор с фамилните къщи на своя брат и своя братовчед. Подсъдимият системно употребявал алкохол, вследствие на което вдигал скандали, съпътствани с викове, обиди и закани за посегателство срещу личността на отделни негови родственици или други съседи. Въпреки многократно подаваните сигнали и оказваното съдействие от страна на полицията, конфликтите между Базаков и околните продължавали, като потърпевшите живеели в постоянен страх за своя живот и живота на децата си.

През периода от 11 до 23 юли миналата година, нееднократно, при продължавано престъпление и опасен рецидив, в присъствието на полицейски служители, подсъдимият отново в нетрезво състояние извършил непристойни хулигански действия като се държал агресивно и цинично с живущите около него. Той хлопал по вратите, хвърлял камъни, отправял неприлични изрази и заплахи спрямо своя брат и другите присъстващи.

Районният съд призна за виновен 50-годишния Н.Базаков по всички обвинения - закани с убийство (престъпление по чл. 144, ал.3 от НК) и хулиганство (престъпление по чл. 325, ал.4 от НК), като му определи наказание в общ размер от 2 години и 7 месеца лишаване от свобода. Тъй като Базаков през 2009 година е бил условно предсрочно освободен от затвора (търпял е присъда за умишлено убийство на собствения си баща), съдът приведе в изпълнение и неизтърпяната част от това предходно наказание. Така 50-годишният подсъдим следва да бъде лишен от свобода за повече от 5 години.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).