Осъдиха момчета за кражба на часовници за близо 2 бона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:09 / 19.06.2024
984
Двама младежи се явиха вчера в съдебната зала, за да чуят присъдите си за откраднати преди 2 години часовници за близо 2000 лева.

По силата на постигнато в съдебна зала на Районния съд във Варна споразумение те – съответно на 21-години и 19-години, получиха различни наказания. На по-големия бе наложено условно наказание от 4 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Неговият 19-годошен съучастник, който е извършил деянието като непълнолетен, получи наказание "пробация“ и за срок от 6 месеца следва задължително да се регистрира по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, ккто и да провежда периодични срещи с пробационни служители.

Самата кражба е извършена на 29 май 2022г. от щанд за часовници, разположен на партерното ниво във варненски мол. Късно вечерта, когато търговският щанд вече не работел и наоколо не се виждали хора, двамата, докато се разхождали в мола с още две непълнолетни момчета, решили да извършат кражба. Изкъртили металните лайсни на двете най-горни витрини, всяка от които била захваната с няколко винтчета, отворили ги и оттам взели общо 18 часовника. Общата стойност на инкриминираните вещи възлиза на около 2000 лева. След подаден сигнал на сутринта в полицията, извършителите били установени. Впоследствие причинените от деянието имуществени вреди са били възстановени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна
За поредна година: Хиляди българи посрещнаха Джулай морнинг
Дълго чаканото разхлаждане идва през новата седмица
Само 22% от офис площите са разположени в центъра на Варна – вижт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).