Осъдиха наркодилър, опитал да опече дрогата си, за да не го хване полицията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:45 / 04.07.2017
1789
36-годишният Стоян Р., който беше предаден на съд за три престъпления, свързани с наркотични вещества, получи осъдителна присъда от състав на Варненския окръжен съд. Съдът му наложи различни наказания за трите престъпления, като му определи да изтърпи най-тежкото от тях - 3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи за срок от 5 години, и глоба в размер на 6000 лева. Делото срещу 36-годишния мъж бе решено при условията на съкратено съдебно следствие.

През пролетта на 2015 г. подсъдимият поръчал в сайт семена от марихуана, които му били доставени по куриер. Преустроил жилището си в кв. "Възраждане" в наркооранжерия за марихуана. До 20 май 2016 г. засял четири пъти семена от растението и отгледал "реколта". 

До разкриването на домашната наркооранжерия се стигнало, след като служители на "Енерго про" установили неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. След като незаконното свързване било премахнато, било отчетено повишено потребление на ток. Последвало спиране на тока на апартамента. Служителите на "Енерго про" усетили силна и задушлива миризма на марихуана от жилището. След като отново включили захранването, потреблението на ток в дома отчело отново повишена консумация. Тогава сигнализирали органите на реда.
При условията на неотложност полицейските служители отключили апартамента. 

В него бил подсъдимият, който се опитвал да изгори растенията във фурната. При претърсване на апартамента са намерени 166 растения марихуана, 7 таблетки екстази, които според Стоян Р. били за лична употреба. Намерени били и саксии с остатъци от обрана марихуана, семена и принадлежности за отглеждане на наркотичното растение, както и суха тревна маса с тегло почти 800 грама, чиято стойност се изчислява на близо 5000 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).