Осъдиха наркомани, откраднали алуминиеви столове от павилион за бърза закуска

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:43 / 17.10.2012
630
След постигнато споразумение Варненският районен съд наложи ефективни наказания на двама съучастници, откраднали чужди преносими вещи. 34-годишният Г. Колев и 27-годишният Д. Юсуфов признаха вината си за извършена кражба на 27 март тази година от павилион за бърза закуска край училище "Иван Рилски".

Около 10 часа на тази дата двамата подсъдими минали край павилиона като забелязали, че встрани от масите за хранене, без пряка видимост от продавачката, били поставени един в друг 5 броя алуминиеви столове. Двата мъже ги взели незабелязано и малко след това ги продали в ромската махала срещу 20 лева. Стойността на отнетите чужди вещи възлиза на 165 лв. Известно време след подаването на сигнала за кражбата в полицията е бил установен купувачът на алуминиевите столове, а впоследствие и извършителите.

Двамата съучастници са извършили кражбата при опасен рецидив. Те страдат от наркотична зависимост и са многократно осъждани за престъпления срещу собствеността. Съдът наложи и на двамата наказания от по 1 година лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени в затвор при първоначален строг режим. Нанесените имуществените вреди са възстановени на пострадалия собственик.

Споразумението е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).