Осъдиха престъпници зад волана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:51 / 23.07.2013
915
След постигнати споразумения, Районен съд - Варна осъди трима водачи за престъпления по транспорта. За срок от 1 година, при периодичност 2 пъти седмично, 42-годишният Й. Маров следва да се регистрира по настоящ адрес и да провежда срещи с пробационни служители, както и да положи 100 часа безвъзмезден труд за период от 1 година. Установено е, че на 13 юли т.г. той управлявал лек автомобил "Опел" с концентрация на алкохол в кръвта 2,03 промила. Освен това подсъдимият е шофирал в нетрезво състояние, след като вече е бил осъждан, с влязла в сила през 2010 г. присъда отново за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда. Съдът също така наложи глоба в размер на 75 лева на Маров и го лиши от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

В друго бързо производство, също за шофиране в нетрезво състояние, ВРС наложи на 19-годишен младеж наказание от 6 месеца "пробация" при двете задължителни мерки. 19-год. Й.Кънчев е бил засечен при проверка на 10 юли т.год. да управлява "Фолксваген" във Варна с алкохолна концентрация 1,43 промила. Младежът ще остане без шофьорска книжка в продължение на половин година.

Също по силата на одобрено от Районния съд споразумение, 49-годишният Ив. Иванов бе осъден условно за шофиране с 2,55 промила алкохол в кръвта. На 28 юни т. год. в района на ІV РУ на МВР той е хванат, че управлява лек автомобил "Мерцедес" след употреба на алкохол. Съдът му наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, като го лиши и от право да шофира за срок от 1 година.

Постигнатите споразумения са окончателни и влизат в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).