Осъдиха условно управител на магазин пребил крадец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:09 / 19.04.2011
988
Управител на магазин бе осъден условно от Районния съд във Варна за грабеж и подбуждане към лъжесвидетелстване. След одобрено в съдебна зала споразумение, за двете престъпления - по чл.198 и чл.293 от НК, съдът определи на 30-годишния Г.Табаков общо наказание от 6 месеца лишаване от свобода, които да бъдат отложени с 3 години изпитателен срок.

Случаят е от 17 януари 2009 г. Около 19 ч. наркозависим младеж влязал в магазин на МОЛ - Варна с намерение да открадне дрехи и с парите от продажбата им да си осигури дрога. Той взел различни дрехи в пробната, успял да отстрани защитния механизъм (т.нар. таг) на спортно горнище, което веднага облякъл под своите връхни дрехи и напуснал обекта. На работа в магазина по това време били двама продавачи - момче и момиче, като присъствал и управителят, без да обслужва пряко клиенти. Докато оправял върнатите от пробната дрехи, продавачът забелязал в един от джобовете сваления пластмасов механизъм и веднага съобщил на управителя. Двамата се отправили в различни посоки към изходите на мола, с цел да настигнат крадеца. Продавачът пръв успял да открие младежа, който без да окаже съпротива се съгласил да се върне в магазина и признал за отнетата дреха. Там вече ядосаният управител на обекта, без да сигнализира за случая на охранителите, вкарал младежа в склада и започнал да му нанася удари по цялото тяло. Впоследствие накарал младежа да съблече всичките си дрехи и заедно с обувките ги изхвърлил в кош за боклук. Управителят пуснал младежа да си ходи само по бельо през аварийния изход, като обявил че ще задържи мобилния телефон и личната му карта до сутринта, докато реши какво да прави с него. При отварянето на магазина на другия ден, потърпевшият младеж дошъл за личната си карта и едва тогава управителят Г.Табаков уведомил охраната на мола, че персоналът е задържал извършител на кражба от предишната вечер. Случаят бил поет от разследващите органи.

Междувременно пострадалият младеж подал жалба в полицията срещу действията на управителя на магазина - оказаната физическа разправа спрямо него и отнемането на дрехите му. В хода на това наказателно производство подсъдимият Табаков започнал да оказва натиск и заплашвал продавача, че ако не поддържа неговата версия и сподели за случилото се в склада ще му създаде проблеми и ще го уволни. Така той в периода от 19 януари до 12 април 2009 г. подбуждал към лъжесвидетелстване пред надлежни органи на властта подчинения си служител - престъпление по чл. 293, ал.1 от НК.

30-годишният Г. Табаков е неосъждан до момента. Нанесените от деянието имуществени щети са възстановени на пострадалия. В негова тежест са и направените по делото разноски. Споразумението влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).