Осъдиха варненец откраднал кола и шофирал след употреба на наркотици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:38
284
Общо наказание постанови Районният съд във Варна за 30-годишен, противозаконно отнел чужд автомобил и шофирал след употреба на наркотици. Деянията са извършени на 20-ти януари миналата година в морския град. Тогава подсъдимият чрез използване на техническо средство - ключ, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство - лек автомобил "Тойота“, от владението на собственика му, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство. При извършената проверка на подсъдимия е установено, че той е управлявал чуждия автомобил след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин.

30-годишният подсъдим е неосъждан. Съгласно параметрите на постигнатото между страните и одобрено от Районния съд във Варна споразумение, за всяко от двете деяния му бяха определени отделни наказания. Той следва да търпи едно общо, най-тежко наказание измежду наложените за тях – 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години. Към така определеното наказание се присъединява лишаване от право да управлява МПС за срок от 18 месеца, както и наказание "глоба“ в размер на 400 лева. Подсъдимият приема да заплати направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Броят безстопанствените кучета и котки във Варна
Проблем в дома за стари хора "Гергана": Месечните такси за ползва...
Благомир Коцев е номиниран за "Кмет на годината – 2024"  от Синди...
Важно за изборите – това са секциите, подходящи за избиратели с у...
Отличават един от най-големите варненски творци със "Златен век" ...
Предприемач: Най-много се строи в София, Пловдив и Варна, а ценит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).