Осъдиха варненец за незаконно притежание на оръжия, боеприпаси и дрога

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:56 / 13.06.2024
1137
41-годишен варненец призна вината си в две престъпления – за държане без разрешително на взривно вещество, огнестрелни оръжия и боеприпаси (престъпление по чл.339, ал.1 от НК) и за държане на наркотични вещества (по чл. чл.354а, ал.3 от НК).

Подсъдимият се призна за виновен, че на 7 декември миналата година държал метамфетамин с общо нетно тегло около 10 грама на обща стойност за близо 700 лева. Освен това, на същата дата във Варна държал взривно вещество, 3 броя газови пистолети марка "ZORAKI“, с калибър 9 мм., от различни модели, преработени така, че да произвеждат изстрел с куршум или снаряд чрез действието на взривно вещество, както и общо 42 броя боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има за това надлежно разрешение.

Делото бе внесено за разглеждане в съда с постигнато между страните споразумение за вида и размера на наказанието, което съдебният състав на Районен съд – Варна одобри. Съгласно параметрите на споразумението, подсъдимият следва да изтърпи най-тежкото общо наказание от определените за всяко от престъпленията, а именно – 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 4 години, към което се присъединява и наказанието глоба в размер на 1500 лева.

41-годишният мъж е неосъждан досега. Той приема да заплати и направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна
За поредна година: Хиляди българи посрещнаха Джулай морнинг
Дълго чаканото разхлаждане идва през новата седмица
Само 22% от офис площите са разположени в центъра на Варна – вижт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).