Осъдиха варненска ученичка на пробация за притежание на оръжие в училище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:12 / 21.02.2013
983
Районният съд във Варна наложи на непълнолетна ученичка от професионална гимназия в града наказание "пробация" за държане без надлежно разрешително на самоделно огнестрелно оръжие и саморъчно изготвени боеприпаси. Деянието е наказуемо по чл.339, ал.1 от НК.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи на 17-годишната С.М. наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки - срещи с пробационни служители и регистрация по настоящ адрес, с периодичност на явяването 2 пъти седмично. Непълнолетната призна вината си в това, че на 27 септември миналата година в чантата си вътре в училищната сграда държала самоделно оръжие и торбичка с патрони. По сигнал на преподаватели в училището бил извикан инспектор от детска педагогическа стая, на когото девойката предала пистолета и боеприпасите. Съдебно балистичната експертиза установява, че самоделното устройство е годно да произведе единичен изстрел с боен патрон 38 калибър, както и саморъчно изготвените 6 броя патрони са годни за стрелба.

Непълнолетното момиче е неосъждано до момента, но се води на отчет в ДПС и има налагани възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Съдът определи веществените доказателства - самоделното огнестрелно оръжие и боеприпаси, да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).