Освобождат се места във варненските градини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:48 / 25.06.2011
3228
Нова възможност за прием в детските градини се отвори през последните дни, показва репортерска проверка. В някои от най-желаните централни бази се освобождават цели групи. Причината е, че родители на по-големи хлапета предпочитали да ги изтеглят в предучилищни групи към самите училища, предвидени за 5- и 6-годишни. Това пък им давало предимство да преминават после директно в първи клас. Затова в градините оставали свободни места за родените през 2008 година. Те ще бъдат обявени след броени дни в сайта на община Варна - по предварителна информация от 27 юни до 1 юли. В момента на същото място се съобщават незаетите бройки за родените в други години. Така децата постепенно се наместват, обясняват директорите.

След като бъдат обявени свободните места, от семействата се иска да подадат заявления за своя избор. В този случай ще се проведе нещо като втора лотария и отново ще се завъртят случайните числа на кандидатстващите. Районирането тогава вече няма да важи, но шансове има до септември, припомнят от ръководствата.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).