В рамките на един месец агенцията е проверила 1709 зърнобази, мелници и хлебопекарни. Повече от половината обекти имат проблеми по отношение на сградов фонд, оборудване и пропуски в технологичната документация. Констатирани са неточности при отразяване на подобрителите и консервантите, които са влагани в документацията.
Проверените предприятия са разделени в три групи, като в последната попадат тези, които са най-зле и създават сериозен риск за потребителите. Предстои по тази процедура да преминат и всички ресторанти и заведения за обществено хранене. До края на октомври регистрите на обектите ще бъдат изчистени и ще има ясна картина за търговските обекти в страната. От 30 март ще бъде готов стандартът за три вида хляб - бял, добруджа и типов, напомни д-р Войнов.
Източник: в. "Монитор"