От 15 април започват проверки на кръчмите по морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:35 / 23.03.2011
477
От 15 април до 15 май ще има масирани проверки на заведенията за обществено хранене по морето. За това съобщи вчера изпълнителният директор на Агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов. Заради размириците в арабските държави през тази година у нас се очаква силен туристически сезон и ние не може да не сме подготвени, категоричен е той.

В рамките на един месец агенцията е проверила 1709 зърнобази, мелници и хлебопекарни. Повече от половината обекти имат проблеми по отношение на сградов фонд, оборудване и пропуски в технологичната документация. Констатирани са неточности при отразяване на подобрителите и консервантите, които са влагани в документацията.

Проверените предприятия са разделени в три групи, като в последната попадат тези, които са най-зле и създават сериозен риск за потребителите. Предстои по тази процедура да преминат и всички ресторанти и заведения за обществено хранене. До края на октомври регистрите на обектите ще бъдат изчистени и ще има ясна картина за търговските обекти в страната. От 30 март ще бъде готов стандартът за три вида хляб - бял, добруджа и типов, напомни д-р Войнов.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).