От 4 почивни без дъжд само по 1 ден - в Пловдив и на морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:13 / 21.05.2011
979
Който иска поне малко слънце, може да се насочи към градовете в Централна България или по Южното Черноморие, каза шефът на синоптичната TV-MET. Утре и вдругиден ще вали обилно в цялата страна, общо за двата дни ще се излеят до 50 литра на кв. метър. На повечето места дъждът ще е придружен с гръмотевици. В Дунавската равнина се очакват и градушки. Много лошо ще е времето и по планините. Който е планирал отдих там, вероятно ще бъде принуден да прекара почивните дни под покрив.

По 1 слънчев ден най-много обещава прогнозата за Пловдивско, Пазарджишко, Великотърновско, вероятно и в Ловешко. В тези области може да приберат чадъра в понеделник. Но още на другия ден небето отново ще ливне.

Последният неработен ден - 24 май, вторник, ще е с най-дружелюбно време по Черноморието от Приморско до Синеморец. Освен че температурите ще са приятни няма и да вали. В останалите райони на страната обаче денят на буквите ще е мокър. На места преваляванията ще са по-краткотрайни, но пък типично майски - с гръмотевици.

На 25-26 май също ще има пролетни бури, предимно следобед. После за два дни ще се затопли рязко и слънцето ще пече в цялата страна. Но за да не отвикваме от динамиката, на 30 и 31-и пак ще бъдем принудени да излизаме с чадъри и дъждобрани.

Прогнозата ни за юни месец е той да бъде по-хладен и по-валежен от нормата, каза Петър Янков.

Причината била, че идния месец над страната ще преминават често циклони от Средиземноморието. Не било типично за първия летен месец, а повече за есенно-зимния период, но понякога се случвало. Само в началото на юни щяло да има кратко стабилизиране на времето, но след това ни очаква динамика.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).