От два месеца Музеят на медицината в агония

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:30 / 01.09.2011
949
Ще има ли Варна Музей по история на медицината и какво ще се случи с малкото персонал и по какъв начин варненци ще имат достъп до над 10 000 експонати, някои от които безценни, ще се реши днес. Това съобщи управителката на музея Тодорка Стоянова.

Вчера тя алармира, че в телефонен разговор й било съобщено, че не е директор от 23 август, тъй като е съкратена. Реално никой не й е връчвал подобна заповед. "От повече от два месеца аз и екипът ми сме в напрежение ще имаме ли работа, или не", разказа Стоянова.

Причината е, че преди време от Националния център по обществено здраве и анализи, който е на подчинение на здравното министерство, е взето решение музеят да се закрие. По-късно обаче министър д-р Стефан Константинов се ангажира за друго решение - обектът да премине под опеката на община Варна или пък под тази на УМБАЛ "Св. Марина".

Така започват безсънните нощи на работещите, които тръпнат в очакване да научат съдбата си. До вчера, когато Стоянова съвсем случайно разбира, че е безработна. Няколко часа по-късно в телефонен разговор здравният министър й съобщава, че тя ще бъде назначена като отговорник за експонатите към болницата. Тази сутрин ще се състои среща, на която управителят на "Св. Марина" д-р Жанета Георгиева ще обсъди плановете си по отношение на музея, чиято сграда е към активите на държавната болница.

"Нямам идея какъв ще е изходът, но ще се боря освен за себе си и за колегите си", категорична е Стоянова. А всъщност екипът й е доста скромен - двама експерти, единият от които е в майчински и половин бройка за чистачка. "Все пак не може аз да съм единственият работещ, тъй като, изляза ли в отпуска, музеят трябва да остане заключен за посетители", допълни Стоянова.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).