От месец тиня вмирисва "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:23 / 16.02.2011
972
1000 кубика тиня на камари се извисява в района на помпената станция в "Аспарухово". От близо месец ръководствата на ВиК и на съоръжението не могат да се разберат кой е отговорен за изгнилите утайки и кой трябва да ги депонира в изсушителни полета. Жителите на "Аспарухово" обаче пропищяха от вонята, носеща се на талази от помпената станция. Смрадта се усещала на крайбрежната алея и карала разхождащите се да ускорят крачка, за да избягат по-бързо от вмирисания район. Сигналът за острите миризми подаден от семейство Николови от кв. "Аспарухово". Гражданите предоставиха и любителска снимка, от която се вижда, че тинята е изсипана от долната страна на станцията в непосредствена близост до огражденията. 

При вчерашната проверка на в. "Черно море" се оказа, че тиня в тази част липсва, но на терените на съоръжението са събрани камари. Техникът на обекта Камен Иванов обясни, че скупчените от 500 и 1000 кубика изгнили утайки не са депонирани в пригодените за тях изсушителни полета. Тинята стои така от около месец, защото извозването било работа на ВиК-Варна. За това време обаче временното положение на утайките станало постоянно. По думите на Иванов те не представляват екологична опасност. Въпреки това гражданите се притесняват от миризмите и прегряха телефоните на редакцията.

От 8 декември пречиствателната станция е реконструирана в помпена. По договор съоръжението не е оторизирано да изгребва и пренася утайката от старата пречиствателна станция, защото по този начин вършело работата на водното дружество. Имаме скандали от около месец, но те не могат да вземат решение. Дори предложихме да помогнем, но досега нищо не се случва, каза Иванов. Потърсен за коментар, шефът на ВиК - Варна, Веселин Русев заяви, че ще разпореди проверка и веднага започват да депонират утайките в изсушителните полета.

При вчерашната проверка се установи още, че в района под огражденията на станцията са изхвърлени много боклуци. Почти цяло домакинство - керамични чаши, въглавници, одеяла, портмонета, чадъри, са образували минисметище. Водени от миризмите, някои варненци явно са сгрешили района с бунище.

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).