Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От общината отчитат голяма активност при пролетното почистване
Автор: Екип Varna24.bg 18:01 / 22.04.2010Коментари (0)934
© Varna24.bg
По-голяма активност при пролетното почистване се отчита тази година в сравнение с предходната, заяви Анна Дивери главен инспектор в сектор "Екологичен контрол". Много ученици и деца от детски градини са се включили в почистването на дворовете на учебните заведения и техните прилежащи територии, посочи специалистката. Тя допълни, че са се включили и туристически дружества. Остават още две такива, които трябва да почистят Борисовата градинка и градинката на ДЗИ в неделя. Районните администрации са се включили на 17 април. Единствено администрацията на район "Младост" и тази на общината ще почистват на 24 април, информира Дивери.

На 25 април могат да бъдат поставени едрогабаритни отпадъци за извозване до контейнерите. От районната администрация обикалят и описват отпадъците. След това се възлага на фирмите да ги извозват, каза Дивери. Тя посочи, че от район Приморски са извозени 150 кубика до момента, от Младост 110 кубика, 60 от Владиславово, 40 от Аспарухово и 20 от Одесос. Приключило е и почистването на огромното сметище под Аспарухов мост.

От страна на гражданите активността е сравнително слаба, отчита Дивери. Вероятната причина за това е дъждовното време през някои от дните. Все пак са се включили граждани в районите "Одесос" и "Приморски", а в район "Младост" са почиствали около търговските си обекти, информира инспекторката. Тя допъни, че пенсионерски клубове са участвали в почистване на участъци в кварталите "Младост", "Възраждане", "Победа" и "Трошево".

За децата ще има награди, каза Дивери. Тя посочи, че ще се отличат най-активно взелите участие училища и детски градини. Раздадени са дръвчета и храсти за посаждане в Деня на Земята. Доста училища са се включили от "Младост", "Владиславово", "Аспарухово".

Важно е да се привлекат децата не директно чрез чистенето, а чрез събитията покрай него, заяви кметът Кирил Йорданов. Той информира, че на 2 май ще се състой концерт и предстои Ден на отворените врати в Зоологическата градина.

Пролетното почистване продължава до 25 април.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: