Отбелязват 10-годишнината на Сдружението на съдебните служители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:49 / 17.02.2011
767
10-годишнината от учредяването на Националното сдружение на съдебните служители (НССС) ще отбележат на 18 февруари членовете на организацията при Районен съд - Варна. Местната регионална секция е втората по големина в страната и наброява 75 души, което представлява близо 75% от всички служители на съда. В създаденото преди 10 години сдружение в цялата страна членуват около 3000 души. Само за последните няколко месеца членската маса на организацията отново е увеличена, като са създадени нови и възстановени редица съществували регионални секции в отделни съдилища.

Сдружението функционира и се издържа на доброволен принцип като месечния членски внос, заплащан от всеки служител е в размер на 3 лв. Формираният бюджет се използва основно за социална дейност и за провеждане на обучения и различни курсове за професионална квалификация на служителите от съдебната система. Само от регионалната секция на съдебните служители към Варненски районен съд през последната година са организирани три тематични семинара -"Съвременни правила за водене на кореспонденция и правопис", "Стресоустойчивост и управление на времето", "Подобряване на административните процеси в съда".

Периодично се провеждат и съвместни срещи между представители на различни регионални структури на сдружението, на които се дискутират добри практики и проблеми в работата на съдебните служители.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).