Отделиха 700 лева за есенното почистване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:41 / 23.10.2008
573
Едва 700 лева ще струва есенното почистване на Варна, което ще се проведе в събота. Това съобщи за "Позвънете Новини" началникът на общинската дирекция "Опазване и осигуряване на обществения ред" Стойчо Бакалов. Осигурените от местния бюджет средства са за чували за смет, ръкавици и щипки, които ще бъдат разпределени между петте района на града. Тази година е спестено печатането на брошури, с които гражданите от кварталите се уведомяваха за кампанията. Според Бакалов, разпространението на листовките досега е било формално. "Вместо да тъпчем пощенските кутии на хората с листовки, спестихме пари, а и активизирахме районните кметства да осъществят контакт с гражданите", коментира шефът на общинската дирекция.

Почистването на деретата във Варна обаче ще струва малко над 1 милион лева, обяви Стойчо Бакалов. По думите му, най-много пари ще отидат за чистенето в районите "Приморски" и "Младост", където има и най-много дерета. "В "Приморски" е и Шокъровото, което е много голямо като територия", обясни Бакалов. За всички дерета в "Приморски" са предвидени 320 000 лв. За седемте на "Младост", пет от които по думите на зам.- кмета на района Марийка Георгиева, са силно замърсени и при тях има нужда от спешна намеса, ще бъдат отделени 300 000 лв. За кметства "Одесос" и "Аспарухово" са заделени по 150 000 лв. Деретата на "Владислав Варненчик" пък ще се чистят с малко под 150 000 лв. Предвидените за "Владиславово" средства са най-малко, защото и броят на деретата там не е толкова внушителен, уточни Бакалов.

Обществената поръчка за почистването на дерета вече е минала, предстои сключването на договорите с фирмите. "Предполагам, че до 7 ноември ще можем да започнем реално да организираме почистването", прогнозира Бакалов. Това ще се случи, ако никой от кандидатите не обжалва процедурата по обществената поръчка в законовия двуседмичен срок.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).