Отказаха да изменят ареста на наркодилър, задържан с кокаин край варненски МОЛ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:55 / 12.05.2009
409
Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Камен М, арестуван през април край варненски  МОЛ с близо 5 грама кокаин. Окръжният съд във Варна го задържа под стража на 28 април, след като 30 годишният варненец беше привлечен като обвиняем затова, че държи, за да продава 4,35 грама кокаин.

Днес апелативната инстанция потвърди изводите на ВОС, свързани със събраните в хода на разследването гласни свидетелства и други данни, които обосновават предположението, че Камен е извършител на престъпното деяние. Свидетелски показания сочат, че наркозависимият мъж е продавал интензивно наркотици в продължителен период от време. Ако е на свобода Камен може да се укрие или да извърши друго престъпление. И втората съдебна инстанция намира основание за този извод в тежестта на наказанието, което законът предвижда за наркоразпространение, и в съдебното минало на варненеца. Макар и реабилитиран по право Камен е осъждан два пъти през 2004 година и вече е изтърпял условна присъда за наркопрестъпление. Въпреки включването му към метадонова програма той продължава да е зависим към наркотични вещества.

Определението, с което Апелативният съд във Варна потвърди законосъобразността на ареста на Камен М. не подлежи на обжалване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).