Откриха 8 артилерийски снаряда при рутинен водолазен оглед

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:37 / 05.04.2013
758
Вчера, около 12.00 часа при рутинен водолазен оглед на Морска гара и пристанище Варна на 4 метра от пирса на първо корабно място, са открити 8 силно корозирали артилерийски снаряда /4 броя 70 милиметрови, 1 брой 80 милиметров и 3 броя 105 милиметрови /. Районът е отцепен и охраняван от служители на Военна полиция.

Водолазите от група за "Разузнаване, обозначаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси" от състава на Пункт за базиране Варна капитан - лейтенант Даниел Тодоров и капитан - лейтенант Красимир Дамянов извадиха на пирса намерените боеприпаси.

По разпореждане на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и заместник-командира на Военноморските сили комодор Димитър Денев след извършване на регламентираните предварителни дейности боеприпасите бяха транспортирани със специално оборудвана техника до гарнизонното стрелбище Долни Чифлик, където в 19.30 часа бяха унищожени чрез взривяване под ръководството на капитан - лейтенант Илия Стойчев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).