Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриха нарушения в дом "Гергана"
Автор: Екип Varna24.bg 09:47 / 05.01.2009Коментари (0)1637
С нов управител се сдоби домът за стари хора "Гергана" във Варна в последния месец на старата година, след като доскорошният шеф на социалното заведение Бойко Цанков решил да излезе в пенсия. "Още в средата на годината той бе навършил години, но е решил да се пенсионира сега. Според мен, излизането му в пенсия няма нищо общо с проверките, но вероятно има хора, които няма да бъдат на моето мнение", каза шефът на дирекция "Социално развитие и жилищно настаняване" в общината д-р Здравко Марков.

Малко преди да излезе в пенсия, управлението на Цанков в дом "Гергана" бе подложено на критики от домуващи. След постъпили жалби и сигнали предимно до общински съветници от БСП бе определена комисия, която да провери сигналите. За неин ръководител бе избрана доц. д-р Лидия Петкова, която е и председседател на комисията по социални дейности в Общинския съвет, а в състава й бяха включени и представители на общината. Резултатите от проверката вероятно ще бъдат обявени на предстоящото заседание на комисията по социални дейности, каза вчера за "Позвънете Новини" доц. Петкова.

"Открихме нарушения, които бяха достатъчно сериозни, за да нарушат комфорта на обитателите на дома. Те са свързани основно с храненето в заведенитео, както и с неправомерното усвояване на средствата, осигуряване на по-добри условия за живот в него. Не са толкова тежки и са общо-взето битовизми. Досегашният управител така и не изчака резултатите от нашата проверка, която също така установи, че част от жалбите не отговарят на истината", допълни доц. Петкова.

"Няма такова чудо", каза Бойко Цанков, след като го запитахме дали е наясно с констатациите на комисията и дали проверката е повод за напускането на поста му. "Много проверки се направиха, имаше най-различни жалби, някои от тях бяха и анонимни. Част от тях имаха основание", каза д-р Здравко Марков. Той допълни още, че до обявяването на конкурс, временно управлението на дома е предоставено на Филип Щерев, който до момента е бил в ръководството на общинската фирма "Пазари". Вероятно в средата на тази година ще бъдат обявени конкурси за всички управители на социални заведения във Варна - домовете "Надежда", "Другарче", "Гергана", Социално-учебно професионалния център и други, каза още д-р Марков.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: