Откриха нарушения във варненски дискотеки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:13 / 22.11.2010
699
Специализирана полицейска операция за спазване на обществения ред, Закона за частната охранителна дейност, Кодекса на труда и Наказателния кодекс е проведена в петък, съобщават от варненската полиция. В операцията са участвали служители на НАП, на Инспекцията по труда и на Комисията за защита на потребителите. Проверени са били шест заведения.

В дискотека и клуб на бул. "Владислав Варненчик" са открити нарушения на Закона за частната охранителна дейност. Съставен е констативен протокол за липса на отличителен знак на охранителите. Един от тях не фигурирал в графика за работа, липсвал и план за охрана на помещенията, както и книга за отразяване проверките на МВР. Не са открити малолетни и непълнолетни.

Служителите на Инспекцията по труда установили, че липсват ревизионни книги, няма графици за работа и почивка на служителите, както и заповед за отговорно длъжностно лице и правилник за вътрешния ред. Четирима от 16-е служители в клуба са потвърдили, че работят без трудови договори.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).