Откриха новата академична година във ВСУ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:49 / 01.10.2013
1094
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С официална церемония беше открита новата академична 2013/2014 година във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър.

Тържеството започна с програма на академичния танцов театър на ВСУ. Ректорът на университета проф. д.пс.н. Галя Герчева поздрави първокурсници, студенти, преподаватели и служители. Тя акцентира върху конкурентните предимства на университета и това, че въпреки различията в целите и нагласите на всеки студент, възпитаниците на Варненския свободен университет разбират, че им е предоставена уникална възможност, която ще предопредели понататъшното им професионално и личностно развитие.

Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител на Варненска област г-н Иван Великов, заместник-кметът на община Варна г-н Пейчо Пейчев, директорът на Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" г-жа Лилия Христова, кметове на райони, представители на съдебната власт, на средни и висши училища в града.

Студентите приветства вицепрезидентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков. Той връчи студентските книжки и удостоверенията за стипендии на лауреатите на стипендиантската програма на ВСУ "Аз ще уча и ще успея в България". В рамките на програмата двадесет младежи от цялата страна, завършили средното си образование през настоящата година с отличен успех, получиха стипендия покриваща 100% от таксата им за обучение през първата година. Стипендиантската програма е част от социалната мисия на университета да подпомага усилията на младите хора да повишават своята конкурентоспособност на пазара на труда и да се реализират успешно в България.

Заедно с първия си официален документ като студент - студентската книжка, всеки от първокурсниците получи специална информационна книжка и студентско портфолио, в което да попълва получената допълнителна квалификация и проведените стажове и практики.

Със 17 акредитирани бакалавърски специалности стартира новата академична година Варненският свободен университет "Черноризец Храбър". Най-голям е броят на приетите студенти в професионалните направления "Право", "Психология", "Национална сигурност" и "Администрация и управление".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).