Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриха новата учебна година във ВСУ "Ч.Храбър"
Автор: Екип Varna24.bg 17:03 / 03.10.2016Коментари (0)2487
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С тържествена церемония и молебен за здраве и благоденствие на студентите, преподавателите и служителите на университета, отслужен лично от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, беше открита новата учебна година във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

"Нека доброто учение и думите на Светия Апостол Павел "Всичко изпитвайте, у доброто се дръжте", да бъдат във вашия живот въплъщение на реалност, на онова, което човек се старае да придобива.", посочи в приветственото си слово Негово Високопреосвещенство и допълни, че вярата и образованието са двата стълба на премъдростта.

Сред официалните гости на откриването на новата учебна 2016/17 година бяха заместник областният управител г-н Кристиян Богоев, директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" в община Варна - г-жа Лилия Христова, кметът на район "Младост" - г-н Христо Христов, почетният консул на Република Германия и Република Франция във Варна - г-н Недялко Неделчев, председателят на Апелативния съд във Варна - г-жа Ванухи Аракелян, председателят на Административния съд във Варна - г-жа Тинка Косева, председателят на Българската морска камара - к.д.п. Продан Проданов,, изпълнителният директор на Стопанската камара във Варна - г-н Огнян Спасов, председателят на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране инж. Таню Димитров, председателят на Камарата на строителите във Варна инж. Христо Димитров, много родители, приятели и партньори на Варненския свободен университет.

"Вие сте част от академичната общност на един модерен университет, където се срещат водещите български учени и преподаватели и представителите на световната наука и практика. Днешният ден кара нас, преподавателите, да се чувстваме отговорни, защото поемаме ангажимента към младите хора да ги водим по пътя към високия професионализъм и компетентност и защото нашата обща цел е Вашата бъдеща успешна реализация.", отбеляза ректорът на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева.

В словото си вицепрезидентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков подчерта, че Варненският свободен университет е една многолика институция, която дължи изцяло своите успехи и своето реноме на усърдния труд на учените, преподавателите, студентите и служителите си. "За мен, както и за академичното ръководство на университета е изключително важно вие винаги да помните, че ние сме едно цяло, че вашите успехи са и наши успехи, а вашите постижения са онова, което е изградило тази институция до това, което е днес, 25 години след създаването й". На новоприетите студенти доц. Недялков пожела университетът да стане техният "портал" към света на неограничените възможности.

 "Помнете, че в епохата на чалгата има и събития като регатата Тол Шипс, изпълнени с устрем и красота. На вас се пада честта да бъдете красивите бели платна на нашето съвместно плаване, а ние ще се постараем морето на вашите мечти да е гладко и без бури. Искам да ви уверя, че въпреки размирния за целия свят, за културата и образованието момент, вие ставате част от една наложила се институция, където все още доминират спокойствие, традиции и академичен дух.", сподели още доц. Недялков.

Той връчи студентските книжки и удостоверенията на осемнадесетте лауреати на Стипендиантската програма "Аз ще уча и ще успея в България".

От името на стипендиантите първокурсничката от специалност "Право" Пресияна Попниколова пожела на всички успешна учебна година, изпълнена с много предизвикателства и нови приятелства. Тя пожела на колегите си първокурсници да си поставят все по-високи цели и да вярват в себе си и във възможностите си.

Приветствие по повод началото на учебната година от името на Еразъм-студентите поднесе Алваро Бодега от Университета в Сарагоса, Испания.

От името на кмета на община Варна Иван Портних г-жа Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности" изказа благодарността на община Варна за съвместните усилия и дейности, които двете институции реализират като партньори.

"На добър час! Университетът е с вас, вие сте в много добра лодка. Съдебен район Варна е партньор от години в едно почтено и много благородно начинание, каквото е образованието на бъдещите юристи", посочи г-жа Ванухи Аракелян - председател на Апелативен съд Варна в приветствените си думи към студентите. "Разчитайте на партньорите на университета, защото по-добре човек да е с приятели и да премине през тъмна гора, отколкото да е сам и да върви през равно поле.", завърши метафорично г-жа Аракелян.

Церемонията беше закрита със студентско танцово шоу с участието на Академичния танцов театър "Черноризец Храбър", а стотици балони в цветовете на българския трибагреник полетяха към небето като символ на свободния дух на младите хора.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Водна криза
50-ото Народно събрание
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: