Откриха новата учебна година във ВСУ "Ч.Храбър"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:03 / 03.10.2016
2518
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С тържествена церемония и молебен за здраве и благоденствие на студентите, преподавателите и служителите на университета, отслужен лично от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, беше открита новата учебна година във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

"Нека доброто учение и думите на Светия Апостол Павел "Всичко изпитвайте, у доброто се дръжте", да бъдат във вашия живот въплъщение на реалност, на онова, което човек се старае да придобива.", посочи в приветственото си слово Негово Високопреосвещенство и допълни, че вярата и образованието са двата стълба на премъдростта.

Сред официалните гости на откриването на новата учебна 2016/17 година бяха заместник областният управител г-н Кристиян Богоев, директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" в община Варна - г-жа Лилия Христова, кметът на район "Младост" - г-н Христо Христов, почетният консул на Република Германия и Република Франция във Варна - г-н Недялко Неделчев, председателят на Апелативния съд във Варна - г-жа Ванухи Аракелян, председателят на Административния съд във Варна - г-жа Тинка Косева, председателят на Българската морска камара - к.д.п. Продан Проданов,, изпълнителният директор на Стопанската камара във Варна - г-н Огнян Спасов, председателят на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране инж. Таню Димитров, председателят на Камарата на строителите във Варна инж. Христо Димитров, много родители, приятели и партньори на Варненския свободен университет.

"Вие сте част от академичната общност на един модерен университет, където се срещат водещите български учени и преподаватели и представителите на световната наука и практика. Днешният ден кара нас, преподавателите, да се чувстваме отговорни, защото поемаме ангажимента към младите хора да ги водим по пътя към високия професионализъм и компетентност и защото нашата обща цел е Вашата бъдеща успешна реализация.", отбеляза ректорът на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева.

В словото си вицепрезидентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков подчерта, че Варненският свободен университет е една многолика институция, която дължи изцяло своите успехи и своето реноме на усърдния труд на учените, преподавателите, студентите и служителите си. "За мен, както и за академичното ръководство на университета е изключително важно вие винаги да помните, че ние сме едно цяло, че вашите успехи са и наши успехи, а вашите постижения са онова, което е изградило тази институция до това, което е днес, 25 години след създаването й". На новоприетите студенти доц. Недялков пожела университетът да стане техният "портал" към света на неограничените възможности.

 "Помнете, че в епохата на чалгата има и събития като регатата Тол Шипс, изпълнени с устрем и красота. На вас се пада честта да бъдете красивите бели платна на нашето съвместно плаване, а ние ще се постараем морето на вашите мечти да е гладко и без бури. Искам да ви уверя, че въпреки размирния за целия свят, за културата и образованието момент, вие ставате част от една наложила се институция, където все още доминират спокойствие, традиции и академичен дух.", сподели още доц. Недялков.

Той връчи студентските книжки и удостоверенията на осемнадесетте лауреати на Стипендиантската програма "Аз ще уча и ще успея в България".

От името на стипендиантите първокурсничката от специалност "Право" Пресияна Попниколова пожела на всички успешна учебна година, изпълнена с много предизвикателства и нови приятелства. Тя пожела на колегите си първокурсници да си поставят все по-високи цели и да вярват в себе си и във възможностите си.

Приветствие по повод началото на учебната година от името на Еразъм-студентите поднесе Алваро Бодега от Университета в Сарагоса, Испания.

От името на кмета на община Варна Иван Портних г-жа Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности" изказа благодарността на община Варна за съвместните усилия и дейности, които двете институции реализират като партньори.

"На добър час! Университетът е с вас, вие сте в много добра лодка. Съдебен район Варна е партньор от години в едно почтено и много благородно начинание, каквото е образованието на бъдещите юристи", посочи г-жа Ванухи Аракелян - председател на Апелативен съд Варна в приветствените си думи към студентите. "Разчитайте на партньорите на университета, защото по-добре човек да е с приятели и да премине през тъмна гора, отколкото да е сам и да върви през равно поле.", завърши метафорично г-жа Аракелян.

Церемонията беше закрита със студентско танцово шоу с участието на Академичния танцов театър "Черноризец Храбър", а стотици балони в цветовете на българския трибагреник полетяха към небето като символ на свободния дух на младите хора.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).