Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриват "Варна Фото Фест" на 7 май
Автор: Екип Varna24.bg 12:47 / 05.05.2015Коментари (0)1109
На 7 май от 18:30 ч. в Градската художествена галерия" Борис Георгиев" Варна се открива Варна Фото Фест с подкрепата на "Български пощи" ЕАД. Първият международен фестивал за фотографско изкуство във Варна ще включва повече от 40 фотографски събития: изложби, конкурси, срещи, дискусии, презентации, свободни интерактивни акции с фотографска насоченост, пленер, фотостудиа и множество прожекции на открито, които ще се състоят на различни места в града ни.

20 български и гостуващи авторски и сборни фотографски изложби на съвременни утвърдени наши и чуждестранни творци, носители на множество награди, съставят основната програма на фестивала.

В рамките на Варна Фото Фест ще се проведат два международни фотографски конкурса - 1-ви Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна и 8-ми Международен Фотографски Салон Варна.

7 май 2015 |16:00 ч. Българска фотожурналистика. Отворена дискусия на теми: Нова българска журналистика.Българската и източноевропейска фотожурналистика днес през конкурсите за репортажна фотография в Чехия, Унгария, Сърбия и България. Тематични сходства и различия. Мултимедия, документални истории, видеожурналистика и социални мрежи.Въпроси и разговор с аудиторията. Модератори: Цветан Томчев, Георги Кожухаров. Вход свободен.

Пет различни, но еднакво интерсни изложби са избрали да покажат на откриването организаторите на фестивала.
"Мистика и красота. Моята България" - изложба на Албена Маркова (България) посветена на магическото обаяние на българската природа."Аз не просто се опитвам да запечатам уникални кътчета на страната ни, а искам да предам на гледащия, какво е било моето усещане, моята емоция в дадения момент. Моментите на общуване с природата са моменти на свещенодействие. Когато снимам, аз самата минавам в едно друго състояние на духа, извън настоящия момент, извън рамките на видимата реалност. И ако съм успяла да заразя зрителя с красота, аз съм си изпълнила мисията".

БГ ДИВАТА ПРИРОДА - сборна изложба от 28 фотографии представени от седем от най - добрите снимащи дива природа фотографи на България: Богдан Боев, Христо Пешев, Николай Стайков, Веселин Граматиков, Сергей Панайотов, Радослав Цветков и Светослав Цветанов. 28 вълнуващи по различен начин със своята красота и естественост кадъра, внушаващи еднакво чувство и отношение към природата и животинския свят но България, обединени от една обща цел: "да покажат крехкостта на дивата природа, огромното и значение за нас и нуждата да бъде пазена и съхранена." Откровението и грижата на авторите към природата излиза извън рамките на фотографиите и прелива в като апел в думите им.

"Войната на Изток" - изложба на Георги Кожухаров, показваща част от случващото се в Източна Украйна.Фотографът Георги Кожухаров и журналистът Георги Тотев прекарват две седмици от двете страни на враждуващите лагери в района на Донбас, където вече повече от година се води въоръжен конфликт. В изложбата са включени истории за цивилни, живеещи в постоянни бомбардировки, руските "Вежливи люде" и украинският "Капан за вълци", пропагандната война и стремежът за нормален живот. Тези истории са опит за обективно и двустранно отразяване на случващото се в донбаският регион в Украйна.

"БГ Прес фото" 2014 - изложбата конкурс Бг Прес Фото поставя своето начало през 2002 г. в София и продължава традицията на изложбите с репортажна фотография, които се организират от фотожурналистическите дружества у нас още от 1934г. Конкурса е безспорен авторитет в българската фотожурналистика,а изложбата събира историята на България от 2014 г в снимки.Много наши фотожурналисти поставят в биографиите си на първо място отличията от този конкурс.

"В движение" - Мартин Врабко (Словакия) - изложбата представя един от най-дългосрочните проекти на словашкия автор, в който той експериментира с различни комбинации от светлина, експозиция и движение.

8 май 2015,18:00 ч. Презентация на FOMEI a.s. (Чехия) - Fine Art медии, подготовка за печат и печат, системи за студийно осветление.

8 май 2015, 19:00 ч. "От върховете на Алпите" - изложба на Ангел Ненов. Фотографиите са направени 2010-2013г. от високите върхове на Алпите - Mont Blanc, Signalkuppe, Zumshtein, Breithorn и др.Поглед от високо над облаците към красивата планина.Изгрев и залез от 4,554 m.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: