Отлагат реконструкцията на ул. "Ген. Колев“ с две седмици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:14 / 13.01.2012
2124
След като в самото началото на годината шефът на инфраструктурната дирекция на общината инж. Стоян Димитров обяви, че работата по реконструкцията на ул. "Ген. Колев" ще започне в средата на януари, той призна, че срокът за това се мести с две седмици напред във времето.

Откриването на строителна площадка на обекта, с което поне формално се слага начало на изграждането му, трябва да се очаква в края на януари. Инж. Димитров не даде повече подробности по вече "плаващите" срокове по изпълнението на този ключов обект от инфраструктурата на града, но обеща медиите и гражданите да бъдат подробно информирани за започването на работата. Не е изключено и откриването на строителната площадка да е забавено, за да бъде направено в присъствието на някоя високопоставена личност от държавния елит, който да даде старт на работата, която се финансира с пари от европейската оперативна програма "Регионално развитие".

Междувременно специалисти коментираха, че датата 16 юли, когато трябва да приключи проектът за реконструкцията на "Ген. Колев" и свързването й с останалата част от инфраструктурата на града, е напълно реалистична. Шефът на "Инжстройинженеринг" Христо Фурчев заяви, че фирмата е изпълнила своята част от работата по проекта, като почти изцяло е приключила изграждането на мостовото съоръжение на ул. "Царевец" и дейностите по подземната комуникация. Същинската работа по трасето на ул. "Ген. Колев" ще бъде извършена от "Девня трейд" ООД.

Финансирането било "бетон"

Представители на екипа на кмета Кирил Йорданов бяха категорични, че не очакват никакви проблеми около финансирането на ключовия за Варна проект. Неговата цялостна стойност е близо 7,4 млн. лв., отпуснати от ОП "Регионално развитие". В нея се включва и благоустрояването на междублоковите пространства между "Чаталджа", "Цар Асен", "Драва чех" и "Ген. Колев", чийто статут вече ще порасне от улица на булевард. Община Варна ще съфинансира проекта с близо 370 000 лв. собствени средства. Преди окончателното разплащане на обекта, като условието е той да бъде изпълнен в срок, общината ще получи кредитиране за 2,6 млн. лв. от програмата ФЛАГ, която подпомага местните управи за финансиране на европроекти. Парите са заложени в бюджета на общината за 2012-а, който предстои да бъде гласуван в най-скоро време. Според високопоставени общинари вариант изпълнението на проекта да не бъде прието от контролния орган на оперативната програма и общината да не получи спечелените пари, бил единствено и само на теория. На практика това не можело да се случи. Според финансиста на общината Стефка Господинова по същия начин стояла ситуацията и с милионите от ФЛАГ, чието получаване е въпрос само на време.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)

Още по темата (38):
27.03.2014 Затварят за движение редица пътни участъци във Варна
14.08.2012 Нова маркировка по бул. "Генерал Колев" за визитата на премиера
31.07.2012 На 15 август официално откриват обновената част от бул. "Генерал Колев"
31.07.2012 Хоризонталната маркировка по бул. "Ген. Колев" вече е само спомен
24.07.2012 86 броя изкуствени ограничители на скоростта вече са поставени във Варна
06.07.2012 Над 4 млн. лв. вложени за преобразяването на района около ул. "Ген. Колев"
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).