Отложиха делото за опасната дупка в Морската

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:51 / 13.06.2008
767
Процесът срещу община Варна, който тръгна по жалба на Стилиян Трифонов, чийто тригодишен син едва не се уби, попадайки в дупка в Морската градина, беше отложен. Оказа се, че все още няма яснота дали опасната шахта, намираща се зад параклиса, е общинска собственост или пък е държавна. Пропастта, която миналия август без малко не удуши в прегръдките си мъничкия Николай Трифонов, е с размери 37 см на 28 см. Там тясното пространство е успял да се напъха и бащата на падналото детенце. „Нормален човек не може да влезе на това място. Фактът, че детето му е било в смъртна опасност, го е накарал да се промуши през отвора", разкри вчера вещото лице Йордан Вучков минути преди да започне делото по иск за 18 000 лв., които ако се докаже, че общината е допуснала бездействие и е проявила немарливост, ще трябва да изплати на пострадалите.

По време на процеса адвокатът на семейството пожела да му се даде писмен отговор, от който да стане ясно чие е правото на оперативно управление на въпросната дупка. Освен че настоя за повече конкретика по собствеността, защитата на малкия Ники поиска административният съд да задължи община Варна да обясни на какво основание извършва действия по поддържане на парка, при условие че той е държавен. В крайна сметка съдът прецени, че е редно да изиска справката както от общината, така и от областния управител. И насрочи следващото заседание за 11 юли от 10,30 ч.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
11.06.2008 Варненец съди Общината за бездействие
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).