Отмениха доживотната на братоубиец, ще лежи 20 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:42 / 03.02.2009
1363
Доживотната присъда на Антонин Влаев, който бе подсъдъм за двойното убийство на брат си Виолин и съпругата му Драгомира през 2005 г., бе отменена от Върховния касационен съд и бе определено Антонин да лежи зад решетките 20 г. Припомняме, че м. г. Окръжният съд във Варна осъди Влаев на доживотен затвор без право на замяна, а по-късно Апелативният съд потвърди присъдата. Разплитането на криминалната сага започна, след като на 14 март 2005 г. бяха открити телата на двамата съпрузи в мазето на фамилната къща на бул. "Съборни". Мъжът и жената бяха разстреляни с огнестрелно оръжие с единични изстрели в главите. Антонин Влаев сам съобщи за смъртта им, като обяснението беше, че брат му е бил убит от съпругата си, която впоследствие се самоубила. В края на януари м. г. Антонин Влаев представи нова версия за престъплението пред апелативния съд. Според нея скандал между брат му и снаха му е предшествал драмата в мазето. Драгомира простреляла мъжа си в главата, но в този момент в избата слязла и майка му. При условията на неизбежна самоотбрана възрастната жена застреляла снаха си. Всичко това тя разказала на Антонин, който като добър син, за да предпази майка си от предстоящите разпити, скрил истината от разследващите. Няколко месеца след двойното убийство старицата почина.

В друго съдебно заседание осъденият за 3 изнасилвания Марин Ламбев Живков се отказа от процедурата съкратено съдебно следствие и не се призна за виновен за 2 убийства. Той ще седне на съдебната скамейка отново през март, когато процесът ще тръгне по общия ред. През март м.г. таксиметровият шофьор Марин Живков получи доживотна присъда без право на замяна по същите обвинения, между които и 3 изнасилвания. През юни обаче ВАС отмени присъдата му по обвиненията за убийство, като върна делото за ново разглеждане на Окръжния съд.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).