Отнеха правата на 24-ма варненски адвокати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:55 / 01.02.2010
5713
24-ма адвокати са били лишени от правото да практикуват юридическата професия през м. г. Това заяви председателят на Адвокатския съвет във Варна Димитър Петров на отчетно-изборното събрание на колегията в града. „Крутата мярка е заради това, че колегите не са плащали членския си внос. Един от тях е с отнети права заради грубо уронване на честта и престижа на професията", обясни адвокат Петров. По неговите думи през изминалата година 64 са дисциплинарните дела, образувани срещу адвокати за различни нарушения. Едно от тях е срещу адвокат Десислава Георгиева за това, че се държала непристойно в съдебна зала, а друго е за нарушение от страна на адвокат Светослав Спасов, който не спазил разпоредбите на Етичния кодекс. Адвокат Петров добави, че в Адвокатския съд е постъпила жалба от Е.ОН „България - мрежи", където Спасов е бил юрисконсулт. След като напуснал дружеството, той бил вписан в регистъра на Варненската адвокатска колегия. Поел няколко граждански производства, по които дружеството е ответник.

„Обвиняват колегата, че нарушва Етичния кодекс, като води дела срещу тях, използвайки информация, придобита от работата му като юрисконсулт в Е.ОН", разясни Петров. Той добави, че съветът се произнесъл с липса на виновност от страна на адвоката, но решението се обжалва пред Висшия адвокатски съвет. По Закона за адвокатурата е образувана и една проверка срещу съдия Мирослава Данева за накърняване честта и достойнството на адвокат Милен Ралчев. Защитникът е бил отстранен от съдебната зала, а мнението на колегията е, че не са били налице основания за това.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).