Отнемат правата на баща, крил децата от майка им

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:56 / 04.11.2010
646
Заседание по гражданско дело за лишаване от родителски права ще се проведе във Варненския районен съд. Исковата молба е внесена за разглеждане от районната прокуратура в съда на 20 август тази година. Заинтересовани страни по делото са отдел "Закрила на детето" при дирекция "Социално подпомагане" и майката на две деца - 12-годишно момиче и 10-годишно момче. Ответник по делото е бащата на децата, който през 2007 год. без съгласието на майката ги извел извън страната - в Австралия.

След заведено от майката дело по Хагската конвенция за отвличане на децата, Семейният съд в Аделаида - Австралия се разпоредил двете деца да бъдат предадени не по-късно от 18-ти ноември 2008 г. на тяхната майка. Непосредствено след запознаване със съдебното решение бащата напуснал постоянния си адрес и в продължение на година и половина заедно с децата се укривал от австралийската полиция. През този период момичето и момчето не посещавали училище и били лишени от социални контакти. Впоследствие австралийските власти установили местонахождението на децата, извели ги от семейната среда на бащата и ги настанили за три седмици в приемно семейство, но там малолетните отказали да се хранят и поддържат лична хигиена. Те категорично отказали да общуват и с майка си, която пристигнала в Австралия да ги прибере.

На 6 май тази година, със съдействието на австралийската федерална полиция и социални работници, децата били предадени директно на летището на тяхната майка, но при обратния полет към България, при междинно прикачване на летището в Истанбул, те направили опит да избягат и известно време се укрили. На територията на България, в резултат на оказваната им специализирана помощ, двете деца постепенно започнали да се адаптират и възстановяват нормалното си психично равновесие.

Откритото съдебно заседание по делото е насрочено за 16 часа.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).