Отпада изграждането на жилищен комплекс за военни във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:23 / 28.04.2011
1062
Проектът за изграждане на жилищен комплекс за военнослужещи от Варна отпада окончателно. Имотът, върху който трябваше да се вдигнат новите апартаменти, към днешна дата е включен в списъка на тези с отпаднала необходимост, което означава, че военното министерство възнамерява да се раздели с него, потвърдиха от ведомството. Става въпрос за терен на бившето поделение на Строителни войски в район "Владислав Варненчик" с площ около 54 декара, в който има и 12 сгради със специално предназначение.

За построяването на жилища за военни там се заговори по време на мандата на тройната коалиция от ексминистъра на отбраната от НДСВ Веселин Близнаков. След него бившият министър Николай Цонев продължи работата в тази насока, като се стигна до изготвянето на идеен проект за новия комплекс. Според него във "Владиславово" трябваше да се построят няколко еднотипни сгради с общо 1780 апартамента и сграда за обществени нужди. Последният вариант за строителството беше то да се реализира чрез отстъпено право на строеж, като инвеститорът получи част от жилищата. Останалите пък трябваше да могат да се купуват от армейци, служили над 15 години. Работата по проекта обаче остана дотам.

Източник: "Позвънете:ВестникЪт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).