Отстраниха грешки в данъчно-осигурителните сметки на 2 104 варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:11 / 01.10.2012
894
404 самоосигуряващи се лица от Варна са информирани от служителите на териториалната дирекция на НАП, че са пропуснали да подадат декларация образец 6, с която да декларират пред приходната агенция дължимите осигурителни вноски за предходната година. 96 от тях са се отзовали на поканата и са подали необходимите документи. Декларация образец 6 се подава за предходната календарна година един път годишно. Срокът е до 30 април на календарната година, следваща годината, за която се отнасят вноските. От НАП Варна напомнят на самоосигуряващите се лица, че глобата за неподадена в срок декларация е до 500 лв., а при повторно нарушение може да достигне 2000 лв.

Близо 150 самоосигуряващи се земеделски производители от Варна са информирани по телефона от НАП, че имат допуснати технически грешки при декларирането и постъпването на плащанията в данъчно-осигурителните сметки /ДОС/. Най-често става въпрос за двойно подадени декларации, сгрешен код на вид плащане и др. технически грешки.

През деветте месеца на 2012 година варненските данъчни са отстранили грешки в данъчно-осигурителните сметки на 2 104 самоосигуряващи се варненци. Коригирането на ДОС, който варненските данъчни извършват, има за цел грешките да бъдат отстранени своевременно, за да нямат лицата проблеми при издаването на удостоверения за липса на задължения при получаването на субсидии, банкови кредити и др.

Повече информация за определяне на осигурителните вноски, начините на плащане, указания за попълване на платежните нареждания и др. самоосигуряващите се лица могат да получат на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).