Отстраняват районни архитекти?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:38 / 17.01.2011
757
Проверките на РДНСК относно залежалите декларации за узаконяване на имоти могат да доведат до наказателни административни производства за районните архитекти, включително и до отстраняването им. Това заяви Галин Баев, шеф на Регионалната дирекция за национален строителен контрол - Североизток.

Инспекцията относно изпълнението на параграф 184 от Закона за устройство на територията цели да се установи броят на протаканите заявления за узаконяване на строежи. По искане на собственика градежи без строителни книжа можеха да бъдат узаконени до януари 2004 г., стига да са били допустими по действалите към съответния момент разпоредби.

Въпреки че мнозина са подали декларации навреме, главните архитекти на общините не са се произнесли за голяма част от имотите. Срокът за това е изтекъл отдавна, така че хиляди казуси все още остават открити. Извършената от РДНСК проверка показала, че само в "Аспарухово" неприключените преписки са 1200, а в "Приморски" - около 1500. Става въпрос главно за строителството във вилните зони, коментира Галин Баев. Той обеща окончателните данни да станат ясни до седмица. 

Неотдавна Баев заяви, че единственият начин да се сложи край на висящите процедури е да се излезе с решение на национално ниво. Това означава да се определи нов срок, в рамките на който да се приключат затлачените преписки, смята шефът на РДНСК - Североизток.


Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).