Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отварят бул."Генерал Колев" напролет
Автор: Екип Varna24.bg 17:10 / 04.01.2012Коментари (3)1192
Ремонтът на затворения участък от бул."Генерал Колев" ще продължи поне до края на март. Това съобщи за Дарик Стоян Димитров, шеф на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

В средата на януари ще бъде открита строителната площадка за реконструкция на затворения участък и междублоковото пространство между бул."Ген. Колев" и улиците "Драва чех", "Чаталджа" и "Цар Асен". Срокът за завършване на обекта ще е 90 работни дни, като лоши метеорологични условия биха могли да забавят строителството, обяви Стоян Димитров.

В края на номеври ул."Генерал Колев" бе затворена за движение на автомобили, в отсечката между улиците "Чаталджа" и "Д-р Железкова". Тогава от Общината обявиха, че отсечката ще остане затворена до Нова година заради ремонтни дейности и реконструкция на ВиК мрежата.

Ремонтите са част от проект на стойност 7,374 млн. лв., спечелен от Община Варна по Оперативна програма "Регионално развитие". След реконструкцията бул."Ген. Колев" ще се сдобие с 4 ленти в участъка над ул."Чаталджа". На кръстовището с ул. "Царевец" пък ще бъдат поставени светофари.

Вече е готов мостът, чрез който ще стане възможно движението по северното платно на "Царевец". Стойността на проекта е 700 000 лева и се финансира от общинския бюджет. Съоръжението е с дължина 21,60 и ширина 11 метра. След реконструкцията в района двете платна на улицата ще станат еднопосочни, като по южното движението ще е в посока бул."Осми приморски полк".

Завършено е и кръговото кръстовище на изхода от Алея Първа по пътя за Златни пясъци. Вечер движението на автомобили там се подпомага от специални лампи в асфалта. Технологията се прилага за първи път във Варна. Възможно е да се използва и занапред при строителството на улици във Варна, разкри шефът на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Предстои в средата на новото кръстовище да бъде поставен монумент с формата на котва.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.01.2012 г.
0
 
 
Обожавам ремонти, които могат да ги направят за 1 месец, да ги въртят по 4-5 месеца. Удивителен беше ремонтът на околовръстното от Цар Освободител до затвора и прилежащото кръстовище, който просто уби рибата и вбесяваше варненци повече от половин година. Виждал съм как в нормалните държави такива ремонти се случват за броени седмици. Имам усещането, че удължаването на времето за ремот се прави, за да се оправдаят колосалните суми, които се изписват, за да могат дечицата на собствениците на "някои" фирми да карат Мерцедес Макларъни и Ламборгинита....
Aнонимен
на 04.01.2012 г.
0
 
 
Светофарът на 200 м от това ново кръстовище е нонсенс-трябва да се премахне!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: