Отварят отдел за публично-частното партньорство в Община Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:30 / 04.02.2010
903
Специален сектор за публично-частното партньорство (ПЧП) възнамерява да обособи община Варна към дирекция „Финансово стопански дейности" (ФСД). Това стана известно по време на заключителната конференция по проект „Общинската администрация на Варна - прозрачен, компетентен, динамичен и интерактивен партньор на бизнеса". Новото звено ще включва професионален екип, минал през специализирани обучения, но ще бъдат привлечени и външни експерти, коментира ръководителят на споменатия проект Юлия Йорданова, шеф и главен счетоводител на ФСД.

Като резултат от изпълнението на проекта (на стойност 584 838 лв.) са били обучени 150 служители от общинската администрация и бюджетните структурни звена към нея и е създадена „карта" на обектите общинска собственост, дейностите и услугите, предоставяни от общинската администрация, които са подходящи за реализиране на ПЧП. Освен това г-жа Йорданова посочи, че до няколко дни на официалната интернет страница на община Варна ще се появи рубрика за ПЧП. Изготвен е и анализ, идентифициращ добри практики и иновативни подходи на администрациите от побратимени общини като Хамбург и Генуа.

Във връзка с тези градове бе посочено, че Варна може да почерпи ценен опит най-вече по отношение на проекта за преместване на пристанището, както и за изграждането на устойчив обществен транспорт; подобряване на бизнес средата, жилищното настаняване, възобновяемите енергийни източници, опазването на околната среда и човешкото здраве и т.н. В хода на изложението си ръководителят на проекта Юлия Йорданова посочи, че разработването на върешни правила и процедури за ПЧП е от особена важност, тъй като в нашата страна всъщност липсва законодателство, специално регламентиращо сферата на публично-частното партньорство.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (0)

Още по темата (32):
26.11.2010 Варна отчита 3% спад в приходната част на бюджет 2010
10.04.2010 Съветници разкриха 2 от общинските златни имоти във Варна
05.03.2010 Областният управител пусна бюджета
03.03.2010 ВМРО скочи срещу бюджета на Варна
17.02.2010 Лидерът на СДС Варна: Този бюджет е популистки
17.02.2010 Гуцанов: Макрорамката на бюджета е напълно реалистична
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).