Падна цената на "ароматният" афродизиак по варненските пазари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:06 / 17.01.2012
924
Безобразно високата цена на чесъна най-накрая падна и стана прилична. На повечето пазари в началото на работната седмица той се намираше и на цена от 4 лв./кг. Единствено на "Чаталджа" все още се запазват по-високите оферти за "ароматния" афродизиак. Там офертите стартират от 6 лв./кг и стигат до 8 лв./кг. На останалите тържища цените не надхвърлят 6 лв./кг.

Сериозно поевтиняват в началото на седмицата и доматите. Най-евтините оферти могат да се намерят на централния пазар, където червеният зеленчук се предлага на цена от 1,40 лв./кг. С 10 стотинки по-скъпи са доматите на "Часовника". Същевременно там са и най-високите оферти по тържищата - 3 лв./кг.

Доста по-скъпи от тях са краставиците. Предложенията на търговците стигнаха до 3,80 лв./кг. На централния пазар пък най-евтините краставици се предлагат за 4,20 лв.кг, а на "Часовника" няма по-евтини от 3,80 лв./кг. Поскъпването на краставиците стана шокиращо за потребителите, защото в края на миналата седмица офертите за зеленчука бяха поне с 1 лев по-ниски. Най-евтини краставиците се запазват на "Чаталджа", където явно все още се намират количества от стари партиди и търговците могат да ги предложат на цена от 2,40 лв./кг.

Най-евтините плодове на пазара - мандарини и ябълки, същи отбелязаха лек ръст в началото на седмицата. При мандарините той беше от около 10 стотинки за килограм., като плодовете се намираха на най-изгодна цена на централния пазар и на "Чаталджа" - 1,30 лв./кг. Ябълките обаче поскъпнаха доста по-значително. На централния пазар цената им се повиши с 60% и стигна 80 ст./кг - срещу 50 ст./кг няколко дена по-рано. На "Часовника" пък, където търговците приключиха миналата работна седмица с оферти от по 55 ст./кг, цената им се повиши почти двойно и те не могат да се намерят под 1 лв./кг.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).