Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Падна таванът на приюта на ужасите
Автор: Екип Varna24.bg 12:05 / 24.06.2008Коментари (0)737
Огромно парче мазилка и бетон с тежест около 30 - 40 кг се откърти вчера сутринта от тавана на къща на ул. „Русе" 31 и за малко не разби главата на един от обитателите. Вековната постройката, която стана известна като къщата на ужасите, може всеки момент да се срути и да погребе 12-имата живеещи, сред които има и малки деца. Институциите са наясно с животоопасния проблем, но до този момент мерки не са взети, ако не се брои размяната на официални писма между ведомствата.

„Всеки ден нещо пада, но такова голямо парче досега не е рухвало. Вече на места се вижда голото небе" - жалва се Нерман Мустафова, чиято свекърва Айше Зекирова живее в призрачната руина от 1949 г. От тогава ремонт не е правен. Къщата е държавна собственост, а неин стопанин е областната управа. По 25 лв. наем на месец плаща Зекирова. Срещу тези пари получава несравнимата тръпка да живее в копторче с размери 2х3 метра и да не знае кога таванът ще падне отгоре й. „Да ходиш до тоалетната, когато вали дъжд, е много опасно. Постоянно се срутва мазилка от тавана, но този път много се уплаших", разказва Зекирова, която от 2 - 3 дни е с висока температура и не се храни. Към 9,30 ч. тя тъкмо се запътила към тоалета, когато парчето се откъртило. Цялата сграда сякаш се разтресла, а обитателите помислили, че са загубени. „Ще ни убие тука, тамън вдигах едни буркани и почна да пада отгоре. Никой не ни обръща внимание", разказа 71-годишният Ради Радев, който живее в съборетината от 6 години и плаща 18 лв. наем.

Като вали дъжд, е като земетресение, сградата постоянно вибрира. Живеещите обаче са свикнали със странното клатушкане. Под отломките могат да останат и 3 малки деца. Сред непоносимата мизерия в постоянен страх с майка си живеят и двама малчугани - 2-годишният Мартин и 6-годишният Любомир. Дечурлигата едва не се задушили това лято при пожар, тръгнал заради повреда в инсталацията. Спасява ги случаен гост от Турция. „Не ме е страх. Гледам телевизия и пиша" - смело заявява малкият Любчо, който вчера беше наказан от майка да си стои у дома, защото говорил глупости.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: