Пак апелират за плажна полиция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:43 / 22.08.2013
787
Около 20 тежки случая са имали лекарите обслужващи плажовете във Варна и региона от началото на сезона. Това заяви д-р Иван Иванов управител на медицинските екипи обслужващи плажовете във Варна и региона.

Той посочи, че лекарите са имали много инциденти, от които 20 са по-тежки, с една загинала жена, която е получила сърдечен пристъп в морето. Д-р Иван Иванов подчерта, че е необходимо въвеждането на плажна полиция, за което многократно е апелирал.

"В последните дни флагът е почти непрекъснато червен, но хората влизат да се къпят - въпреки всичко", каза още специалистът.

По отношение на това, колко случая на ден минават през медицинските екипи на плажовете д-р Иванов заяви, че е много относително и зависи основно от времето. Той даде за пример миналата седмица, когато 8 души са припаднали заради високите температури, имало е случай на епилептичен припадък, леки инциденти и др. Не са и рядкост случаите, в които родителите остават без надзор децата си и ги губят.

"Наскоро имахме случай, в който русначета бяха изгубили родителите си и едва след 40 минути баща им ги прибра", каза още д-р Иванов.

В заключение д-р Иван Иванов заяви, че общо медицинските екипи са 29 на брой, които обслужват плажовете във Варна и курортите от 8 до 18 часа.

Грижата за здравето на летовниците е в периода от 1 юни до 30 септември.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).