Пак отложиха събарянето на ромските къщи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:38 / 02.12.2008
897
Събарянето на незаконните къщи, обитавани от роми на улица "Иван Боримечката", беше отложено. Преди десет дни общината започна разрушаването на незаконните градежи, но срещна силен отпор от самонастанилите се в тях роми. Тогава представители на протестиращите уговориха администрацията да изчака, за да си намерят нови жилища. Според договорката срокът изтече вчера.

Събарянето на къщите обаче не бе възобновено, както се очакваше. По думите на шефката на дирекция "Общинска собственост" Теодора Трендафилова още се търсело решение на проблема, защото ромите нямало сами да си намерят жилища и общината търсела къде да ги настани за зимата. "Заповедите за събаряне вече са под контрола на районния кмет на "Младост" Йорданка Юнакова", каза още Трендафилова.

"Те тръгнаха да събарят, а сега аз да се оправям", коментира от своя страна самата Юнакова, която не скри, че е ядосана от това, че от голяма община й прехвърлят топката. Тя уточни, че днес свиква всички, които са ангажирани с изпълнението на заповедта за събаряне, за да се реши какви стъпки ще се предприемат оттук нататък.

Източник: в. "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).