Пак отвориха конкурса за шеф на Морска администрация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:45 / 26.10.2010
1033
Сагата с намирането на началник за дирекцията на "Морска администрация" във Варна влиза в третия си епизод. "Позвънете" припомня, че мястото беше принудително овакантено след уволнението заради съмнения в корупция на кап. Богдан Богданов в началото на миналата година. От тогава ръководството на Изпълнителна агенция "Морска администрация" (ИАМА) направи 2 безуспешни опита да намери нов човек за поста.

Както и преди задължително условие към кандидата е да притежава магистърска морска правоспособност - "Капитан далечно плаване" и минимум 6 години професионален опит. Този път обаче е завишена значително предлаганата сума на кандидат-началника. Ако през лятото на 2009 г. старият директор на ИАМА кап. Николай Апостолов бе определил основна заплата от 574 лв., сега мизата е вдигната на 819 лв. Именно ниското заплащане беше и една от предпоставките никой да не се яви на събеседването на обявения преди година и половина конкурс.

След провала му и смяната на кап. Николай Апостолов новият директор кап. Сергей Църнаклийски реши да види какъв ще е изходът на заведеното от кап. Богданов дело срещу уволнението. Това допълнително проточи процеса по избор на нов началник за ведомството. И понеже на хоризонта нямаше изгледи за скорошна развръзка на процеса Църнаклийски най-накрая се принуди да обяви конкурс. Никой от допуснатите трима кандидати обаче не удовлетвори изискванията на държавното морско ръководство и така постът пак остана вакантен. За този период като временно изпълняващи длъжността се въртяха двамата заместници от времето на кап Богданов - кап. Александър Първанов и кап. Борислав Ковачев. По закон обаче те могат да заемат поста за не повече от 6 месеца и изборът на нов началник става все по-наложителен.

Документите на кандидатите ще се приемат в следващите 10 дни. След това те трябва да защитят концепцията си за развитие на местната структура, а накрая ще се явят и на интервю.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
12.11.2010 Морска администрация - Варна с нов шеф след 1 декември
09.11.2010 Четирима искат шефския стол в "Морска администрация"
04.05.2010 Не харесаха шеф за Морска администрация
20.04.2010 Трима се борят за шеф на Морска администрация
13.04.2010 Пак търсят шеф за Морска администрация
08.04.2009 Главният координатор по Парижкия меморандум Чавдар Кръстев ще бъде наказан
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).