Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пак подмятат “Жилфонд” за приватизация
Автор: Екип Varna24.bg 09:20 / 15.04.2009Коментари (0)532
© Varna24.bg
За пореден път съветници от комисията по собственост и стопанство към Варненския общински съвет направиха подмятания за приватизацията на общинското търговско дружество "Жилфонд".

Местните парламентаристи приеха отчетите на общинската фирма за миналата година. Тя е на печалаба от 5000 лв., което според контрольора на общината е влошаване на финансовото състояние в сравнение с предходната година. Причина за това е, че фирмата е неконкурентоспособна на пазара, с предлаганите от нея услуги. 84% от приходите на "Жилфонд" са от наеми. Миналата година фирмата е спечелила обществена поръчка на общината за чистене на деретата в града на стойност 540 000 лв. Поръчката обаче продължава да не е възложена.

"Крайно време е Общинският съвет да вземе решение за тази фирма. Или да се приватизира, или да се ликвидира, но не съм сигурен кой вариант е по-правилен, за да се осмеля да го предложа. Никой от колегите ми също не го прави", каза съветникът от ДСБ Стелиян Севастиянов. Той дори подхвърли идеята дружеството да се замени за детска градина. "За разлика от предходните години, сега поне не е на загуба, ако го продадем в условията на криза, трябва да го направим за без пари", контрира от своя страна Пламен Андреев от ГЛАС. Той допълни, че приватизацията може да се отложи за по-добри времена.

Отчетът за 2008 г. на Центъра за психично здраве, който прилага метадонови програми на наркозависими, приеха още съветниците от комисията. 2702 лв. е печалбата на здравното заведение. Бюджетът му за миналата година е бил 162 000 лева. В него са били лекувани 2234 пациенти. Приходите са нараснали със 17%.

В стабилно финансово състояние и с печалаба над половин милион лева се оказа общинското предприятие "Обреди". Приходите от траурните дейности са с 16% повече от тези от радостните, съобщи шефът на общинската фирма Любчо Любчев. По думите му, въпреки доброто финансово състояние обаче все пак има проблеми с изчерпаните гробни места и липсата на задействан проект за крематориум. Според Любчев, Общинският съвет трябва да актуализира и цените за вечните жилища в Централните гробища. "Едно гробно място там струва 75 лева, а един квадратен метър бизнес площ в същия район е с цена хиляди евро", коментира Любчев.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: